Logo     "...IZ KRUGA - Beograd"
             organizacija za zaštitu prava i podršku
                        ženama sa invaliditetom

 

SOS telefon

SOS telefon

Pravna podrška

Pravna podrška

Psihološka podrška

Psihološka podrška

Reproduktivno zdravlje

Reproduktivno zdravlje

Magazin

Magazin ISKRA

Publikacije

Publikacije

Bilteni

Bilteni

Brojač poseta

Danas24
Ovog meseca932
Ukupno46086

Mreže

Logo Mreža ...IZ KRUGA - Srbija

Logo Mreže žena protiv nasilja

Logo Mreža za evropski ženski lobi

SOS telefon

SOS telefon za osobe sa invaliditetom, posebno za žene koje su preživele nasilje i diskriminaciju radi svakog radnog dana (ponedeljak – petak) od 10 do 16 časova. Na broj telefona 011/3448-045 mogu da se jave korisnici iz cele Srbije kojima je potrebna podrška i osnaživanje u postupcima pred državnim institucijama.

Osnovni način rada bazira se na razgovoru putem telefona ili lično. Za one osobe koje, zbog svog invaliditeta nisu u mogućnosti da koriste ova dva načina podrške, mogu da pošalju e-mail na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , ili pismo na adresu:

„...IZ KRUGA – Beograd“
-za SOS telefon-
Sredačka 2
11000 Beograd

Prvi razgovor obavlja konsultantkinja koja radi na SOS telefonu. Iz razgovora sa korisnikom/com ona procenjuje stepen ugroženosti, koja vrsta usluge je potrebna i daje potrebne informacije ili upućuje na dalje razgovore sa psihologom/škinjom ili advokatom/icom.

Svaki poziv i razgovor se evidentira u posebne formulare i unosi u bazu, zbog statističke obrade. Osnovno pravilo  rada na SOS telefonu je Pravilo poverljivosti i tajnosti. Lične priče korisnika, kao i svi lični podaci strogo su poverljivi i ne daju se nikome bez pismene saglasnosti korisnika

Izuzetak od ovog pravila je situacija kada je usled akutnog nasilja ugrožen život kosisnika ili se nasilje vrši nad maloletnim detetom. U tom slučaju se pismenim putem obaveštava nadležni Centar za socijalni rad i policija.