Logo     "...IZ KRUGA - Beograd"
             organizacija za zaštitu prava i podršku
                        ženama sa invaliditetom

 

SOS telefon

SOS telefon

Pravna podrška

Pravna podrška

Psihološka podrška

Psihološka podrška

Reproduktivno zdravlje

Reproduktivno zdravlje

Magazin

Magazin ISKRA, broj 2

Publikacije

Publikacije

Bilteni

Bilteni

Brojač poseta

Danas25
Ovog meseca710
Ukupno52177

Mreže

Logo Mreža ...IZ KRUGA - Srbija

Logo Mreže žena protiv nasilja

Logo Mreža za evropski ženski lobi

SOS telefon

SOS telefon za osobe sa invaliditetom, posebno za žene koje su preživele nasilje i diskriminaciju radi svakog radnog dana (ponedeljak – petak) od 10 do 16 časova. Na broj telefona 011/3448-045 mogu da se jave korisnici iz cele Srbije kojima je potrebna podrška i osnaživanje u postupcima pred državnim institucijama.

Osnovni način rada bazira se na razgovoru putem telefona ili lično. Za one osobe koje, zbog svog invaliditeta nisu u mogućnosti da koriste ova dva načina podrške, mogu da pošalju e-mail na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , ili pismo na adresu:

„...IZ KRUGA – Beograd“
-za SOS telefon-
Sredačka 2
11000 Beograd

Prvi razgovor obavlja konsultantkinja koja radi na SOS telefonu. Iz razgovora sa korisnikom/com ona procenjuje stepen ugroženosti, koja vrsta usluge je potrebna i daje potrebne informacije ili upućuje na dalje razgovore sa psihologom/škinjom ili advokatom/icom.

Svaki poziv i razgovor se evidentira u posebne formulare i unosi u bazu, zbog statističke obrade. Osnovno pravilo  rada na SOS telefonu je Pravilo poverljivosti i tajnosti. Lične priče korisnika, kao i svi lični podaci strogo su poverljivi i ne daju se nikome bez pismene saglasnosti korisnika

Izuzetak od ovog pravila je situacija kada je usled akutnog nasilja ugrožen život kosisnika ili se nasilje vrši nad maloletnim detetom. U tom slučaju se pismenim putem obaveštava nadležni Centar za socijalni rad i policija.