Logo

SOS telefon

FacebookTwitterGooglePlusLinkedInYouTubeRSS

Serbian Albanian Arabic Chinese (Simplified) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hungarian Italian Japanese Macedonian Maltese Persian Portuguese Romanian Russian Slovenian Spanish Swedish Turkish

E- literatura

Baner za literaturu

Posetioci

Danas 63
Ove nedelje 2616
Ovog meseca 5693
Vaša IP adresa54.161.31.219
Danas27-05-2016
Online User 0
Online Gosti 9
Devojka sa tekefonom

SOS telefon za žene sa invaliditetom koje su preživele neki oblik nasilja ili diskriminaciju, radi svakog radnog dana (ponedeljak – petak) od 10 do 16 časova. Na broj telefona 011/3448-045 mogu da se jave korisnici iz cele Srbije kojima je potrebna podrška i osnaživanje u postupcima pred državnim institucijama.

Osnovni način rada bazira se na razgovoru putem telefona ili lično. Za one osobe koje, zbog svog invaliditeta nisu u mogućnosti da koriste ova dva načina podrške, mogu da pošalju e-mail na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., da pošalju SMS poruku na broj 060-3448-045 ili pismo na adresu:

 

„...IZ KRUGA – Beograd“
-za SOS telefon-
Sredačka 2
11000 Beograd

Takođe, mogu da koriste i direktan kontakt sa konstultantkinjom putem skajp komunikacije, klikom na baner sa leve strane ekrana.

Prvi razgovor obavlja konsultantkinja koja radi na SOS telefonu. Iz razgovora sa korisnicom ona procenjuje stepen ugroženosti, koja vrsta usluge je potrebna i daje potrebne informacije ili upućuje na dalje razgovore sa psihologom/škinjom ili advokatom/icom.

Svaki poziv i razgovor se evidentira u posebne formulare i unosi u bazu, zbog statističke obrade. Osnovno pravilo rada na SOS telefonu je Pravilo poverljivosti i tajnosti. Lične priče korisnica, kao i svi lični podaci strogo su poverljivi i ne daju se nikome bez pismene saglasnosti korisnica.

Izuzetak od ovog pravila je situacija kada je usled akutnog nasilja ugrožen život kosisnice ili se nasilje vrši nad maloletnim detetom. U tom slučaju se pismenim putem obaveštava nadležni Centar za socijalni rad i policija.